tiistai 21. heinäkuuta 2015

Uusi suosikkidekkaristi


Kylän kirjastosta luettavaa etsiessäni pläräsin ohimennen Jarkko Sipilän dekkaria ja otin matkaan. Ja luin ja palasin seuraavana päivänä kahmimaan kaikki hyllyssä olleet. Okei, tarkemmin mietittyäni lainasin sillä kertaa vain puolet ja loput sitten seuraavaana päivänä luettuani ensimmäiset.

Ei välttämättä ihan klassikkosarjaa, mutta kovinta kotimaista sitten Matti Yrjänä Joensuun kumminkin. Ja monessa suhteessa samanlaisia.

Eniten huomaan tykkääväni (rikos)poliisityön kuvailemisesta ryhmän projektina. Rikos on havaittu, ja johtaja jakaa tehtävät. Sinä selvität uhrin liikkeet ja sinä taustat, sinä puhutat tiedetyt ja mahdolliset todistajat, sinä keskityt rikospaikkaan... Ja tekninen tutkinta hoitaa oman ruutunsa.

Alamaailman pikkukalojen meininkejä sitten ehkä tarpeetonkin määrä. Mutta ehdottomasti lisäpisteet tarinoissa vilisevistä tutuista paikoista.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iso peukku....ilmeisesti olet vähän seurannut Kartanon Rengin päivityksiä Naamakirjassa.....Sipilä on hyvä! :)

Mika kirjoitti...

Erittäin ilahduttava tuttavuus.

Anonyymi kirjoitti...

Viime yönä lopetin jälleen yhden uuden tuttavuuden....Max Manner....voin myös suositella....ainakin noin yhden jälkeen.....entäpä sanooko Juha Numminen mitään?

Mika kirjoitti...

Ihan kuin olisin lukenut Juha Nummista 70-luvulla, liekö sama kirjoittaja? Pitääpä katsoa, löytyykö kylän kirjastosta herrojen tuotantoa.

Anonyymi kirjoitti...

Nummiselta löytyy mm kirja nimeltä Naskali :D