lauantai 2. huhtikuuta 2016

Azizille tuli lähtö

Yle kertaa Areenassaan Kummeleita mutta ilman Aziz the Combat Fighteria. Sikäli outoa, että yhtenä parhaista keinoista vastustaa terroristeja on mainittu heidän tekemisensä naurunalaisiksi.

Tarkoitus on varmasti hyvä, mutta herättää lievää huolestumista. Mitä kaikkea muuta meiltä halutaan varmuuden vuoksi jäävän näkemättä ja millaisin perustein?

Mille saa nauraa, ja miten kriteerit eri maailmanaikoina muuttuvat? Muistaakseni esimerkiksi Monty Python uskalsi pilkata aika monenlaista. Mitäköhän heiltä nykyään leikattaisiin piiloon?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mika

mielenkiintoinen asia tuo yhteiskunnallisesti merkittävä mielipaha. minusta ruokkivaa kättä kannattaa toisinaan purra. varsinkin jos sillä on yhteiskunnallista merkitystä. onko suomi parempi maa ja maailma parempi paikka elää, kun kummelisketsi pimitetään? en usko. pikemmin asia on toisinpäin.

mutta ei niin outoa, ettei jotain kaunistakin: asian synnyttämää polemiikkia parempaa myyntistrategiaa saa hakea. nyt minäkin katson sketsin aivan varmasti.

meri

Mika kirjoitti...

Toteutukseltaanhan Kummelit olivat tuollaista lukion kaveriporukka pääsi käymään teatterin puvustossa -osastoa mutta senkin takia rosoisen sympaattisen suomalaisia. Ja vitsitkin samaa kaliiperia huonoine ja hyvine puolineen.

Mutta luulen toivovani, että rahvaan arvostelukykyyn luotettaisiin hiukan nykyistä enemmän. Huonoista suorituksista huolimatta.

Hitler seurueineen 70-luvun englantilaisessa täysihoitolassa -sketsi oli Monty Pythonin parhaita mutta epäilen, että vastaava tehtynä nyt Suomessa johtaisi ankaraan paheksuntaan.