sunnuntai 10. elokuuta 2014

Koulujen alkamista edeltävä sunnuntai

FOX näyttää sunnuntaisin lentoturmatutkintasarjaa. Tänään JAL 123 kun väärin paikattu painerunko petti ilmassa ja jumbojetti menetti sivuperäsimensä. Pilotit taistelivat konetta ilmassa puoli tuntia tietämättä, ettei heillä todellisuudessa ollut mitään mahdollisuuksia.

Tykkään enemmän tekniseen puoleen ja mysteerin ratkaisemiseen keskittyvistä jaksoista kuin näistä, joiden dramatisoinnissa yritetään kömpelöä nyyhkypainotusta kuvaamalla merkitsevästi lapsimatkustajien nalleja.

Ulkona taivas harmaantui muttei satanut. Laru, Keilaniemi, Otaniemi, Munkka ja Meikku tallella. Wilhelm Carpelania ei näkynyt kellumassa tutulla ankkuripaikallaan Keilalahdella. Muuttanut näköjään Turkuun.

Lenkkeilijöitä, koiranulkoiluttajia, muitakin reippailevia pariskuntia, tuttukin vastaantulija. Skootteriteini, joka pakotti äkkijarrutukseen kiilaamalla seis eteen huomattuaan jalkakäytävällä tuttuja.

Helteen paahtaman nurmen, kuivuvien puiden ja meren tuoksua. Ja kertakäyttögrillin, Cafe Regatan makkaran ja Mestaritallin paistuvan pihvin aromit.

Fillari kellariin.

Ei kommentteja: