perjantai 23. tammikuuta 2015

Jos edes joku säilyttäisi tasonsa

Edellistä merkintää sivuten: Jotenkin surullista, että Ylekin on lähtenyt mukaan klikkien kalastaluun puolivillaisilla otsikoilla ja aiheilla.

Twitterissä ällisteltynä esimerkkinä tämä Sami Jauhojärvi kadotti olympiakultansa kun ei heti ollut tullut mieleen, missä kaapissa se nyt taas olikaan.

Joku sielläkin lykkää paineita tekijöille, mutta olisin toivonut, että edes tämä linnake olisi pystynyt torjumaan vitsauksen.

Mikä lie otsikoiden tyylilaji BBC:llä?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mika

sairaslomalaisena minulla on päivittäinen radio- ja tv-rytmi, joka alkaa jo aamusta. radion yle ykkönen säestää bbc:n neloskanavaa.

lisäksi katson mahdollisimman vakkaristi teeman ohjelmistoa. bbc:ltä haravoin kiinnostavia dokumentteja ja kuunnelmia. telkusta katsoisin enemmän asiapitoisia yleisajankohtaisia tookkareita, jos niitä vain olisi.

ärsyttäminen ei sinänsä ole pahasta, mutta ärsytyselementit on valittava huolella. on tylsää, että monet fiksutkin juontajat iskevät suoraan siihen suomalaisen yhteiskunnallisen keskustelun perusvammaan, että asioilla on vain yksi puoli, musta tai valkoinen.

briteissä on tämä hardtalk, jossa ei pyhitetä eikä demonisoida kohdetta ja vastapuolta.

ps. kiitos tuosta treblinka-linkistä. katsoin sen eilen tuplasti ja vielä olisi ollut tilaa kolmannellekin katselulle.

meri

Mika kirjoitti...

Brittiläistä mediamaailmaa syvällisesti tuntemattomana kuvani on idealistinen. Että siellä olisi keltainen lehdistö mutta toisaalta vastapainona BBC pitkine perinteineen.

Ja tietty vanhan demokratian keskustelukulttuuri.

Nykymediassa toki vastakkainasettelu myy ja terävöittää, mutta kun sitä yritetään kömpelösti soveltaa vähän kaikkeen, on tuloksena... tätä.