torstai 22. tammikuuta 2015

Yle Kioski järjesti katon pään päälle

Yle Kioski eli Ylen uusi tapa lähestyä ajankohtaisia aiheita kuulostaa ensituntumalta sähköiseltä Nyt-liitteeltä tai Lasten ja nuorten oma toimitus ohjelmanteossa -konseptilta.

Mutta ei dumata heti. Tämä saattaa olla alku jonkin.

Heti alkuun Yle Kioski kokeili asunnottomuutta ja löysi samalla nuoren asunnottoman, joka ohjelman ansiosta pääsi katon alle. Mikä on tietenkin mahtavaa, koska Suomen ilmastossa on epäinhimillistä, että kukaan joutuu viettämään yönsä ulkosalla.

Sivuhuomiona jäin miettimään asunnottomuuden alueellisuutta. Käsittääkseni ongelma on ylivoimaisesti pahin Helsingissä kun taas muuttotappioalueilla jää asuntoja tyhjilleen (tosin niin pääkaupunkiseudullakin, erinäisistä syistä). Muistan lukeneeni jopa, että Varkaudessako se oli lähdetty purkamaan kokonaista kerrostaloa, koska siihen ei löytynyt asukkaita.

Kuulemma muuttopaine Helsinkiin on edelleen kasvamassa kun sinne valuvat koko maasta niin kantikset kuin maahanmuuttajatkin. Jokaisella on oikeus asuntoon, mutta onko jokaisella oikeus asuntoon Helsingissä?

Kuullapa jonkun viisaan mietteitä asiasta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mika

sama tylsä formaatti, jossa ei käsitellä kuin pinnalta hipaisten aiheita, joissa korostuvat nämä nyt-lehtimäiset painotukset. eivätkö nämä ohjelmatyypit ole jo aikansa eläneitä?

meri

Mika kirjoitti...

TV-lähetyksestä näin vasta kymmenen minuuttia ja muiltakin kanavilta vasta silmäillen, joten en pysty sulkemaan tuota mahdollisuutta ainakaan pois.

Ohjelman tekijät vakuuttivat kohderyhmäkseen kaikenikäiset. Olin jo valmistellut murahdusta siitä, kuinka on omalla laillaan epäloogista tehdä taas lisää nuorelle väelle räätälöityä lähestymistapaa kun samaan aikaan Suomi väestötieteilijöiden mukaan ikääntyy.