perjantai 9. lokakuuta 2009

Iloa silmille ja korville

Lapsenmielisen loman kruunaavat kulkupelit.

Risteilylaivojen ja kantosiipialusten lisäksi hiekkarannan ja Turkin välistä lipuu tankkereita, konttilaivoja, kuivarahtialuksia, jollaisia ei Helsingissä enää näe kun satamat on häädetty syrjäseuduille.

Eilisen kohokohta olivat sattuneesta syystä hinaajat, jotka kiskoivat loistoristeilijän irti laiturista ja satama-altaasta ulapalle sumutorvien möristessä. Hinaustouvi värisi kireänä, ja liki liikkumattoman hinaajan perävantaan alla kuohui.

Ilmasilta ei ole ihan yhtä sankka kuin kesällä, mutta säännöllisesti yltyy kaukainen kohina jylinäksi ja vihellykseksi kun taas yksi kaartaa rannan yli. Nyt aukeavat luukut ja laskutelineet taittuvat esiin. Tuolla kimmeltää yksi laskevan auringon viime säteissä, pimeällä on enää äänet ja vilkkuvat kulkuvalot.

Tiistaiaamuna ei pauhu lakannut millään ja oli muutenkin eri luokkaa kuin matkustajakoneissa, mutten ehtinyt parvekkeelle näkemään. Tänään rannan yllä sitten viimein, kun ensin yksi ja sitten toinen hävittäjä suhahti saaren yli. F-16, kävi maallikon mielessä. Muistaakseni helleenisillä ilmavoimilla on niitä.

Ei kommentteja: