sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Kesäviikonloppu

Toukokuun ensimmäinen viikonloppu ja puut vihreinä jo. Ei yleensä, muistaakseni.

Kampintorilla yksinäinen skeittaaja, lauantaina, ja sarjiskaupankesä puskee esiin ikkunassa satasen Tintti-raketti. Eikä edullinen pienempikään. Albertilla Galleria Luovan ovi kutsuvasti auki, joten seinillä valikoituja vuoden lehtikuvia ja hyllystä kassalle 20th Century Photography, ihan pieni, repun sivutaskuun sopiva. Kahviakin olisi saanut ja lehtiä löytynyt.

Sepänpuisto, Laivurinkatu, Villa Johanna, rannassa ihmismeri jaiso-pukki nurmilla lekottelijat. Nosturi, ja hinaajat kaijassa. Helios ja Iso-Pukki. Ruoholahden Cittarista vielä samanlaiset kengät, saman tien jalkaan ja vanhat aulan roskikseen. Kaksi turistia vilkuili alta kulmain.

Sunnuntaina ei sen koleampaa, mutta Toivo Kuulan puisto ja puiden lomasta Kesärannan torni. Seurasaaren sillan kupeesta perilliselle vanhan ajan mansikkaa ja itselle appelsiinisorbettia. Hinta à 2,60 toki ridiculous, kuten pariskunta totesi, mutta hinta on informaatiota ja jono oli pitkä. Rannemmas rauhassa syömään. Meriharakka kahlasi rantavedessä, silkkiuikkukopari se lipui ohi ja lokki ja hanhi ja mitäkaikkea. Kolme pienkonetta kiersi muodostelmassa kaupungin yllä.

Illalla Finnair Stadiumilla väliin välähti ja vähän jyrisi, muttaajoittaisia välähdyksiä aurinko häikäisi pilvenreunan yli. Seitsemän maalia ja nykyään on laulavia fanijoukkojakin, mutta onneksi pikkumies ei saanut kaikista riimeistä selvää.

Sade alkoi juuri kun noustiin kolmoseen. Perillä tuoksui kastunut katupöly kesälle.

Ei kommentteja: