maanantai 21. maaliskuuta 2016

Juhlaa ja haikeutta

Perjantai-iltana fanseat.comista suorana Salibandyliigaa, lauantaiaamuna yhdeksältä samasta osoitteesta paremman puoliskon luistelukisat.

Sunnuntaina jo paikan päällä Espoon Areenalla, jossa vuorossa nuoremmat. Vaikeasti klenkkaavan kannattaa valita pitkän päivän istumapaikka mahdollisimman läheltä miesten vessaa, valokuvaamisen ajaksi kömmittävä päätyyn.

Pahin kilpailija luisteli hyvät pisteet siinä vaiheessa kun omat tytöt vasta aamujäiden jälkeisellä joukkuelounaalla yhden perheen luona. Aikanaan ilmestyivät tutut värit yläkatsomoon ja katosivat sitten sieltä takatiloihin lämmittelemään.

Hyvin näyttivät kilpailuhermot pitävän, ja joukkue luisteli melkeinpä moitteettoman ohjelman. Kolme minuuttia täydellisyyden tavoittelua on jotenkin niin armoton verrattuna vaikkapa joukkuepalloiluihin, joissa riittää aikaa tehdä virheitä ja paikata niitä.

Yleensä pisteet ja sijoitukset julistetaan päivän päätteeksi, nyt ensi kertaa suuren maailman ja isojen tyyliin, jossa joukkue nousee lavalle kuulemaan omansa ja sen hetken sijansa heti suorituksen jälkeen.

... pisteet vapaaohjelmasta neljäkymmentä pilkku kahdeksankymmentäkaksi ja sijoitus tällä hetkellä - ensimmäinen, räjäytti kenttäkuulutus lauman hyppimään, kiljumaan, halauksiin ja onnen kyyneliin. Kaikki tiesivät, ettei todellisia kilpailijoita enää olisi tulossa.


Pari tuntia myöhemmin  palkintojenjaossa tutut tuuletukset, joissa ei enää valokuvaajiakaan tarvittaisi kun tytöt ikuistavat samalla kaiken kännyköillään. Ja poseeraavat aivan eri rentoudella ja itsevarmuudella kuin meidän ikäpolvemme.

Haikeutta ilmassa niin tyttöjen kuin vanhempienkin kesken. Koeta nyt saada selkäsi kuntoon ja hyvää jatkoa jollei enää törmätä, kävi S:n isä toivottamassa. Monelle tämä oli viimeinen luistelu tässä joukkueessa, nyt edessä jokakeväiset jännittävät ajat. Kuka mahtuu seuran vanhempaan ryhmään, kenellä ikä sallii vielä jatkaa nykyisessä, kuka joutuu etsimään uuden seuran ja kuka laittaa luistimet naulaan. Pääkaupunkiseudun jäähalleissa nähdään näinä viikkoina paljon luistelijoita tryouteilla.

Sillä tavalla säälimätön laji, etenkin menestyvässä seurassa. Muualla Suomessa on tarjokkaita monessa paikassa niin vähän, että jokainen halutaan mukaan.

Ei kommentteja: