perjantai 18. maaliskuuta 2016

Muistolippaasta

TV:stä tuli perjantai-iltapäivisin lastenohjelmia. Musta ori ainakin, ja ehkä Skippy. Niiden jälkeen oli aika lähteä V:n kanssa kirjastoon.

Kulmakaupasta Mechelininkadun ja Museokadun kulmasta salmiakkirenkaita, jääkarkkeja, merkkareita ja salmiakkijauhoa. Sitten Mecklua pohjoiseen ja puiston poikki kirjastoon.

Pölyn ja kirjojen tuoksu, isoista ikkunoista paistava kevätaurinko. Kuljettiin lastenosaston hyllyt järjestyksessä. Kun edellä kulkeva löysi hyvän, oli toisen vuoro siirtyä eteen. Systeemi kehitettiin muutaman kiilailun ja käsirysyn jälkeen.

Se euforinen tunne kotimatkalla: edessä viikonloppu ja aikaa lukea: kassissa Sivar Ahlrudia, Enid Blytonia, ehkä Väinö Riikkilän tai Jules Vernen tai Aaro Hongan teoksia tai Lisa Tetznerin Musta veljeskunta tai Bigglesejä. Seitsemän vanhana olin aloitellut Oliver Twistillä ja Saattueella Murmanskiin, mutta tenavaklassikotkin ehdittiin.

Voi olla, että nykynuoriso ei koe samaa. Mutta ehkä jostain muusta.

Kirjoitettu aikaisemmin tänään kommentiksi toisaalle.

3 kommenttia:

Limppu kirjoitti...

Mustan Orin muistan vaikka se ei kuulunutkaan wanna be osastoon.
Onnenpäivät katkaisi yleensä tossulätkät. Sopiva väli myös syömiseen ja eikun takas pihalle tallien eteen tai jäälle.

Dokumnetit jatku eilen tv 1:llä. "Ompelijatar"- kertoi Martta Koskisen elämästä. Punaisten taustahenkilö joka lopulta tuomittiin kuolemaan. Hyvää elävää kuvaa sekä vanhoja valokuvia Helsingistä tutuilta paikoilta 1900-luvun molemmin puolin. Olin näkevinäni teidänkin kulmat muutamaan kertaan.

Mika kirjoitti...

Kiitos jälleen vinkistä, Yle Areenaan ompelijatarta etsimään. Muistan lukeneeni henkilöstä artikkelin, josta jäi vaikutelma, että suhtautuipa oudon myötätuntoisesti maanpetturiin.

Onnen päivät tuli joskus 70-luvulla arki-iltaisin seitsemän tienoilla mutta siirtyikö sittemmin lauantai-iltapäivään?

limppu kirjoitti...

Joo. Onnenpäivät siirty viikonloppuun. Muistelisin että sunnuntaille.
Tuli tunnin setti joista toinen puolikas oli onnenpäiviä ja toista en enää muista.

Viikolla tuli 6:n miljoonan dollarin mies ja näkymätön mies. Kumpikohan näkymätön mahto olla. Muistaakseni ainakin puvulla mutta olikohan ilmankin :)

Hämärästi muistan High Chapparallaankin :)