tiistai 2. elokuuta 2016

Isolla vasaralla

Some-virroissani on mainittu jokin MV-lehdeksi kutsuttu nettisaitti ehkä tuhat kertaa. Arvioisin, että maininnoista 999 on ihmisiltä, jotka ovat paheksuneet tai kauhistelleet ilmiötä.

Siis ainakin minuun päin olisi vaikeneminen kuoliaaksi ollut kauhistelua tehokkaampi tapa vastustaa.

Kuulemma saitin julkaisutoimintaa on pyritty lopettamaan jopa kieltämällä se. Itse olen vieraillut sivuilla kerran, joten olen sisällön suhteen toisen käden tietojen varassa. Ottaen huomioon oikeusjärjestyksemme painottaman ennakkosensuurin kiellon täytyy sisällön ilmeisesti olla jotain aivan erityisen raskauttavaa.

Sulkemisproblematiikkaa näkyvät pohtineen sekä MTV että Jocka.
- - -
Edit 4. elokuuta 2016:

Eri toimijoiden rooleja sananvapausasioissa paaluttaa Liberan Heikki Pursiainen.

Nimimerkki Yrjöperskeles puolestaan maalailee dystopiassaan Suomea, jossa vihapuheeseen on viimein alettu puuttua tosissaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mika

olen käynyt kaksi kertaa. molemmilla kerroilla vahva tunne siitä, että netin oudoimmissa kolkissa, joissa mikään ei ole pyhää, toimitaan internetinkäyttäjien tavoilla, jota tavalliset netinkäyttäjät eivät koskaan tule ymmärtämään.

nostan hattua niille, jotka jaksavat käyttää aikaansa avatakseen mv:n levittämien uutisankkojen taustoja, koska urakka on karsea. minä en ainakaan jaksaisi. toisaalta olisi epäloogista edes unelmoida, että joku taho luopuisi rakkaista näkemyksistään ja omaksuisi ne, joita minä pidän parempina, jos yritän estää tätä tahoa ilmaisemasta nykyisiä näkemyksiään.


meri

Mika kirjoitti...

Perinteisesti kannatan keskustelua vaientamisen sijaan, mutta on tietysti joukkoa, johon kumpikaan ei toimi.

Ja verkon myötä tiedonvälityksen maailma on muuttumassa sellaiseksi, jota ei ole koskaan ennen nähty.

Rautaesiripun rakentamisen aikaan kommunistit riensivät ottamaan haltuun radioasemat ja rekisteröimään kirjoituskoneet mutta nykyään on keksittävä jotain muuta.