perjantai 19. elokuuta 2016

Niinä päivinä

Brasilian ja Ruotsin naiset olivat aloittelemassa olympiavälierän rankkarikisaa kun lähetys yhtäkkiä loppui ja ruutuun juoksivatkin Steaua Bukarest ja Manchester City.

Piti sekin päivä nähdä, että Champions League -lähetys maksuttomalla kanavalla tuottaa ärsytysimpulssin.

Kestosuosikki Yhdysvallat yllättänyt Ruotsi oli sitten voittanut Brasiliankin, Twitter kohta kertoi. Harmi. Vaikka kieltämättä brasiliatarten pelaaminen miellytti silmiäni myös ulkopelillisesti. Mutta ehkä Tamiresin ihastuttavan selkänotkon näkee vielä pronssiottelussa.
- - -
Antony Beevor on saanut toisesta maailmansodasta irti paljon omaperäistä, mutta paksu kirja Ardennien vastahyökkäyksestä ei noussut totutulle tasolle. Tapahtumien silppua päivä kerrallaan seurattuna, kylmää, märkää ja kurjaa. Se tuli selväksi, että Omar Bradleyn panos ei ollut Beevoria vakuuttanut. "Komppanian komentajan" ja "panssarivaunun kuljettajan" kaltaiset kauneusvirheet pitänee tuupata kääntäjän kontolle.

Trendinä kuitenkin, että uudempi historiankirjoitus näyttää löytävän yhä lisää sellaista, mistä ainakin sodan voittajat perinteisesti ovat mieluummin vaienneet. Ilmeisesti vankien ampuminen oli myös liittoutuneiden puolella varsin korkeallakin komentoketjussa hyväksytty sotarikos.

Ei kommentteja: