lauantai 19. heinäkuuta 2008

Käpylehmiä Koillis-Savossa

Siniselle tielle heti aamusta. Viitasaari, Keitele, Vesanto, Toulat,määränpää lähestyy huikeat järvinäköalat lyhyiltä silloilta. Siilinjärven ABC, mäkinen ja kiharainen tie 569.

Juicen torin laidalta viemisiä. Paketti mestarin tuotantoa olisi ollut hienoa ostaa juuri siitä kaupasta, mutta 69 euroa oli tällä miettimällä liikaa. Päällystevaurioita 2 km, kertoi kyltti eikä valehdellut. Sanon yhäranta uusi tie, vaikka se oli uusi 1973.

Perillä rapsutettiin nukkuva kissa, tutkittiin tenavien uunituoreen pikkuserkun kuvat ja käytiin pöytään, isoäiti sen päähän.

Suhahti ja jylisi talon yllä. Rissalan Horneteja. Poikasena ne olivat tämän järven yllä Fouga Magistereja.

Pienten kanssa käpyjä hakemaan. umpeenkasvavaa uraa entisellekapylehmat vanhalle tielle ja maitolaiturille saakka. Silloiset heinäpelto ja lehmilaidun kasvoivat nyt koivuja, entinen tiheikkö paistoi Ponssen polkemana aukeana ryteikkönä. Haeskelin kiveä, johon faija ammoin osui Volkswagenilla niin että vanne vääntyi. Iso musta kuoriainen löytyi. Yksi kypsä mustikka mieheen, metsämansikat vielä valkovihreitä raakileita.

Palattua tein käpylehmiä aitaukseen, jota perilliset samallakävylle kyytiä rakensivat.

Haavat eivät enää suhisseet rannassa, mutta pihanurmi tuoksui samalta. Navetta lenkotti viimeisillään, seuraava syysmyrsky saattaa käydä sen kohtaloksi. Päädyn huussin ovi nokkosten umpeama. Aitanvinnin portailla paistatteli sisilisko.

Illalla rantasauna ja iltapala tädin mökillä. Yksi koirista hakiaamuöinen nelostie innolla käpyjä ja palkittiin rapsutuksin. Kai kuikkapesue lipui vastarannan tuntumassa.

Paluu valoisassa kesäyössä, pienten nukkuessa aikuiset muistelivat menneitä ja pohtivat maailmaa. Hännilänsalmelle näkyi pilvien välistä hohtava suuri keltainen kuu. Peilityynet järvet.

Perillä väsy.

Ei kommentteja: