tiistai 21. toukokuuta 2013

Kenttien laidoilla vol x

Viikonloppuna oli lämpöä, vihreyttä, kesätuulta, pari sadepisaraakin ja turnaus Kehä I:n huminassa. Mutta peli tukkoista painia, jollaiseksi se pienellä kovapintaisella kentällä tahtoo mennä kun taidot eivät ihan vielä ihan riitä enempään. Kovien kohtaaminen ja tavallista tappiollisempi saldo olivat hyvää oppia, vaikkeivät juniorit sitä tuoreeltaan tajuakaan. Jotkut eivät ehkä koskaan.

Kuriositeettina kirjattiin perillisen ensimmäinen keltainen kortti, joka nousi kuudennella pelikaudella. Pelasin palloa, väitti pelaaja, mutta minusta(kin) kyllä näytti kuin vastustaja olisi ehtinyt siirtää pallon juuri sivuun ja taistelukurotus napsahtanut sukille.

Seuraavana iltana piirin pelissä avausjakso oli melkein samaa painia ja roiskintaa, mutta toisella pallo alkoi jo pysyä maassa, syötöt löytää omille ja lohjalaisten väsyessä maalejakin syntyä. Ja erotuomarina toiminut nuorukainen esimerkillisen terävä, selkeä ja jämäkkä, vaikka kaksi korttia kotijoukkueelle näyttikin. Ja siksikin juuri. Edukseen erottui myös vastustajan riveissä hyökännyt tyttö, joka pelin jälkeen jäi vielä hetkeksi kikkailemaan muiden lähtiessä. Eväät edetä lajissa pidemmälle kuin kenelläkään muilla ottelun osanottajista, spekuloin ääneen.

Kentän laidalla Koskelantien kohinassa vanhemmat juttelivat jäätelöistä ja nukkumaanmenoajoista, pikkuveljet potkivat omia pallojaan. Niin aina.

Kolmeen päivään kuusi peliä painaneille ovat huomiset harjoitukset vapaaehtoiset, muistutti valmentaja lähtiessään.
- - -
Kotikulmilla pysäköitäessä huolestutti auton alta tippuva vesi, joka sitten kuitenkin pääteltiin ilmastoinnin kondenssisellaiseksi. Ajanmukaiset autot. Vanhempien kanssa on tottunut huolestumaan kun neste alla ollut kuluneesta letkusta tihkuvaa naftaa tai tiukassa parkkeerauksessa kaareksi katuun suihkunnutta ohjaustehostimen öljyä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mika

minulla on tapana kurkata auton alle aika usein. kerran soitin jopa opel assistanceen, kun en tajunnut että kyseessä oli juuri tuo kondenssivesi. en ollut aikaisemmin käyttänyt ilmastointilaitetta, koska olin jostakin lukenut, että se kasvattaa bensalaskua. assistance-mies kuitenkin valisti, että se lisää käynnissä ollessaan polttoaineen kulutusta vain alle puoli litraa sadalla kilometrillä.

minullahan on ollut vain ooppeleita, mutta pari viikkoa sitten koeajoin elämäni ensimmäisen volvon. se oli mukava ja hauska ajettava. istuimet olivat korkeinta nojatuoliluokkaa ja ilmastointi oli paras tähän mennessä kokemistani. tavaratilaankin mahtui anopinkalmoja enemmän kuin meistä kenelläkään anoppeja löytyy.

Mika kirjoitti...

Ilmastointi tuntuu oudolta. Kun on vuosikymmeniä tottunut, että auto on helteellä pätsi, jota avatusta sivuikkunasta kohisevan ilmamassan pauhu työläästi tasoittaa.

Useampi autokeskustelu viime aikoina on kääntynyt jossain kohdin Volvoon. Niitä on liikkeellä.

Hieno auto, mutta yksi ongelma: Ei saksalainen. Voisi sanoa vaikkei liian tosissaan.