torstai 2. toukokuuta 2013

Katoava vappu

Lapsena olivat vappukävely ja aikuiset poplareissaan, markkinapallo ja ilmapallo, sellainen ihan tavallinen mutta narun päässä leijuva. Tippaleivät ja sima.

Vuosien varrella kasvava tunne, että pitäisi Tapahtua jotain, sitten teinivuosien taskulämmin Vodka Lime ja matka Jonnekin, vielä isompana kotibileet sisätiloissa. Pari poikkeamista Mantalle ja Ulliksellekin, vaikkei niistä itselle koskaan oikein kunnon traditiota tullut kuten ei vappulounaistakaan.

Nykyään ei ole sitäkään vähää. Haalarit viikkauksissaan jossain kaapin perällä ja lakki jo 80-luvulla pitokelvottomaksi pinttyneenä.

Vappuna 2013 oli pullo kaupan simaa ja nakkiateria, pari kierrosta World of Tanksia ja aikainen nukkumaanmeno. Vantaalaisen marketin megaoluthyllystä löydetty pieni pullo Laitilan kievarin Kölssiä.

Vappupäivänä aurinko ja sininen taivas, Bolliksella pomppiva pallo, viisivuotissynttärit ja potkulaudan testauskierros. Leskenlehtiä, kimalainen, kesäväreihin tummeneva orava ja ojassa sammakonkutua. Talven aikana ilmestyneet naarmut paljastanut autonpesu.

En nähnyt koko vappuna yhtään humalaista.

Mutta tällainen metapohdinta vapusta paljastaa, että zen-mestariksi on vielä matkaa.

Ei kommentteja: